Volkswagen v Geneve predstavil nový Bus


Aj tento rok sa VW podarilo nájsť zlatu strednú cestu, ktorá je vyhovujúca pre všetky kategórie motoristov. V Geneve bol verejnosti predstavený obnovený bulli, ktorého predchodca pred vyše pol storočím zažíval veľmi úspešné časy nielen v Nemecku, ale aj v iných štátoch.
Nový koncept je veľmi vyvážený z hľadiska vnútorného priestoru, vonkajšieho vzhľadu a šetrnosti k životnému prostrediu.
Pohonnou jednotkou pre tento model bude elektromotor, takže bulli bude patriť do kategórie tzv. zero emission vehicle. Vlastnosti el. motora su tiež veľmi zaujímavé. S  výkonom 85 kW, krútiacim momentom 270 Nm a kapacitou lítium – iónovej batérie 40 kWh je toto auto schopne prejsť 300 km na jedno nabitie batérie a na stovku zrýchli za výborných 11,5 sekundy. Pre zaujímavosť treba povedať, že nabitie batérie bude trvať menej ako 1 hodinu. Maximálnu rýchlosť výrobca udáva 140 km/h a je elektronicky obmedzená. Treba spomenúť, že VW zvažuje použiť v tomto modeli aj už overene, úsporne,  dieselové motory TDI a TSI s objemom  1.0 l, alebo 1.4 l.
Čo sa týka vonkajšieho vzhľadu, bulli ma veľké logo VW vpredu, ktoré pri špecifických predných svetlách, pôsobí naozaj futuristicky. Koncept bol predstavený v dvojfarebnom prevedení, ktoré pôsobí veľmi zladene s ostatnými časťami vozidla.
Vo vnútri auto ponuka priestor, ktorý bohaté postačí pre päť ľudí. Batožinový priestor je možne zväčšiť až na 1600 l.

3 komentáre:

  1. Mě osobně se líbí na tom autu ten design jak z venku tak uvnitř. Vím, že takovéhle auto si v životě nebudu moc dovolit. Ale nevadí mi to. Aspoň se kochám a můžu se kochat i u jiných aut a nemusím je vlastnit :) na co ale určitě mám peníze jsou domácí parfémy a osvěžovače . Takže si klidně mohu koupit vůni nového auta :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Design toho jejich slavného busu se mi vždycky hrozně líbil. Celkově mám Volkswageny hodně rád. Sám mám staršího Golfa a je to držák. Už jsem s ním sice měl několik problémů, naposledy klimakompresory, ale auto pořád jezdí dál. Je ale pravda, že se o něj také patřičně snažím starat. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Od té doby co můj manžel nemá řidičský průkaz tak sice všude chce jezdit autem, ale nemůže. Proto si našel alespoň zálibu v RC modelech. Zrovna nedávno objednával nové rc baterie a říkal jak se moc těší, až se starou karosou bude moct vyjet a pochlubit se na sjezdu kamarádům.

    OdpovedaťOdstrániť