BMW i3

Svet internetu dnes obleteli prvé špionážne fotografie testovania nového prototypu BMW i3 o výrobe ktorého automobilka informovala koncom februára v chode prezentácie nového portfólia aut s názvom "i".

BMW i3, ktoré je jedným z "i" – elektrických a hybridných aut tejto značky bolo objavene fotoreportérmi v Škandinávii.
Zatiaľ o tomto modeli nie je veľké množstvo informácii. Zatiaľ vieme len to, že auto bude mať hliníkový podvozok a karoséria bude vyrobená z uhlíkových vlákien spojených s plastom (CFRP).
Hatchback bude mať elektromotor o výkone 136 koni. Ako zásoba energie búdu použite lítiové – iónové batérie, s ktorými bude mať auto dojazd  160 – 210 km.
Každoročne bavorsky koncern plánuje vyrábať do 30 tis. aut modelu i3. Cena sa bude pohybovať okolo 40000 €.
i3 sa začne predávať v roku 2013 a v rovnakom čase automobilka plánuje začať predávať aj sériovú modifikáciu show car Vision EfficientDynamics. Športcar bude mať hybridný pohon, ktorý bude obsahovať kompaktný benzínový motor a paru elektromotorov. Pred časom riaditeľ predaja a marketingu BMW Ján Robertson oznámil, že model i8 sa bude predávať pod 175000 €.
Modely s názvom "i" sa búdu vyrábať v nemeckom Leipzigu.
BMW начал испытания хэтчбека i3


BMW начал испытания хэтчбека i3


BMW начал испытания хэтчбека i3


BMW начал испытания хэтчбека i3



2 komentáre:

  1. Pár let po tom, co jsem si i3 koupil můžu říct, že nelituju ani jedné koruny. Ta informační architektura a celé zabezpečení přes přístupové systémy je geniální. Já měl zezačátku problém s designem, ale po čase jsem si zvykl. Hlavně člověk ocení design interiéru a jeho inteligentní rozložení prvků tak, aby byly na dosah a hlavně podle priority překážely nebo nepřekážely těm druhým. Na rozhodně nelituju. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tohle ičko je docela fajn auto, jen se mi teda nelíbí ta kola. Myslím si, že lecjaké použité ALU disky by na tom vypadaly mnohem lépe. Tohle je prostě tak trochu úkrok stranou. Na druhou stranu když si to někdo pořídí a líbí se mu to, tak já mu to určitě rozporovat nebudu. :)

    OdpovedaťOdstrániť