Najlepšími offroadami 2011 vodiči označili ” Nemcov ”

Mercedes-Benz triedy G

Najväčší európsky časopis, ktorý sa zaoberá offroadami Auto Bild Allrad už po jedenásty krát organizuje online súťaž, v ktorej vodiči vyberú najlepší offroad v tomto roku. Tento rok vodiči mali možnosť vybrať  z pomedzi 136 áut v 10 kategóriach, v každej kategórii boli od 5 do 20 uchádzačov o prvé miesto.

Ako poznamenal Speed-Magazin.de, nemeckí automobilisti  sú pri takých hlasovaniach naozaj patriotmi. Takže v ôsmich kategóriach zvíťazili autá nemeckej výroby.
Volkswagen Touareg 


V kategórii Offroad, SUV a crossovry do ktorej patria autá, ktoré vedia prekonať náročnejšie podmienky, ktoré bežný osobný automobil nezvládne. Medzi autami s cenou vyššou ako 60 000€, víťazom  sa stal Mercedes-Benz triedy G. Medzi autami od 40 000€ do 60 000€ sa víťazom stal Volkswagen Touareg, toto auto už bolo na prvom mieste a to v roku 2003 a 2005 a minulý rok čitatelia udelili Touaregu špeciálnu prémiu “ Inovácia roka “. Cena bola udelená za to, že Touareg ako prvé, nemecké “ národné “ SUV začalo používať hybridný pohon. V cenovej hladine od 25 000€ do 40 000€ zvíťazilo vynovené BMW X3. Tu treba dodať, že pred dvoma týždňami čitatelia časopisu Off road  tiež označili X3 ako najlepšie SUV v roku 2011. Samozrejme, že boli aj prekvapenia, nový Kia Sportage, ktorý mal debut v roku 2010 a na testoch EuroNCAP dostal 5 hviezdičiek, sa stal  víťazom v cenovom segmente do 25 000€. V tejto kategórii musel Sportage obehnúť ďalších 14 záujemcov o víťazstvo, to sa mu podarilo a nazberal 18,74% hlasov čitateľov a zanechal za sebou nielen importované značky, ale aj nemecké.  


Kia Sportage
Autor: Kia
V kategórii najlepších importovaných áut v  troch cenových segmentoch, víťazmi boli označení: Volvo XC60, Jeep Grand Cherokee a Range Rover. 
BMW X3


2 komentáre:

  1. Měli jsme s manželem na tento typ vozu jenom a díky tomu že jsme před lety začali s https://www.julu.cz investováním do půjček. Jelikož jsme oba jenom učitelé tak plat moc velký nemáme. No to ale ještě neznamená že nám vlastně je všechno lhostejné, to víte že se také zajímáme o to jak fungují finance.

    OdpovedaťOdstrániť