Chevrolet Volt

Spoločnosť Chevrolet  prednedávnom začala predávať svoj prvý elektromobil Volt. Zatial sa model predáva v siedmich štátoch USA ale do konca roka je plánovaný začiatok predaja aj na starom kontinente. U nás by to malo byť približne koncom novembra.

Auto je vybavené elektromotorom a benzínovým motorom, ktorý bude mať na starosti dobíjanie lítiovo – iónových batérií počas jazdy.
Výrobca udáva dojazd v rozmedzí  40-80 km.
Najväčšou konkurenciou pre Volta môže byť  "zásuvková" verzia  hybridnej Toyoty Prius, ktorej dojazd na jedno nabitie postačuje na 20 km, alebo Honda Accord Plug-in Hybrid, na ktorej momentálne Honda pracuje. Dojazd by mohol byť okolo 16-24 km.
Čo sa týka ceny, tak za Volta zaplatíme okolo 40000 €.




3 komentáre:

  1. Přesně takový Chevrolet bych jednou chtěla mít v garáži. Připravila bych si na něj samozřejmě i dílnu doma v baráčku. S kamarády často opravujeme starší vozy, a tak je Chevrolet tohoto typu naším vysněným klenotem. Přijde mně, že dnes si moc lidí nedokáže užívat života při tom opravování.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Na takový vůz bych si jednoho dne také chtěla našetřit, a nebo by na to mohl vlastně ještě dosáhnout přes investování s měsíční splátkou https://www.julu.cz můj muž. On furt mluví o tom jak hrozně výhodně investoval peníze, tak ať se pořádně snaží, já přece nebudu pracovat celý život jen tak pro nic za nic.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Chevrolety jsou v tomhle ohledu hodně zajímavé. A myslím to teď tak, že naprosto popírají běžné velikosti osobních automobilů. Jako schválně se podívejte na to, jak jsou běžná auta průměrně velká. A pak si vedle nich zaparkujte průměrný Chevrolet. Tam je prostě všeho víc. A to se mi na nich líbí asi nejvíc.

    OdpovedaťOdstrániť