Moderný Jaguár E type sa bude vyrábať vo Švajčiarsku

Современный Jaguar E-Type будут собирать в Швейцарии
Švajčiarska spoločnosť  Classic Factory oznámila, že začína s nízko objemovou výrobou modelu Growler E, ktorý predstavuje modernú verziu Jaguára E-type, výroba ktorého bola ukončená v roku 1974.

Coupé Growler E bolo vypracované Švédskym dizajnérskym štúdiom Vizualtech, ktorému sa podarilo pred pár dňami podpísať zmluvu s Classic Factory o začiatku výroby tohto športového auta. Základom auta bude podvozok Jaguár XKR, ale vďaka použitiu uhlíkovej technológií bude podvozok vážiť o 200 kg menej. Aj motor Growler E je prevzatý z XKR. Ide o 5.0 l benzínový V8 motor, výkon ktorého je 600 koní. Tento výkon postačuje na to, aby sa toto auto rozbehlo na stovku  za 4 sekundy. Maximálna rýchlosť Vizualtech E-Type je vyššia ako 250 km/h.
Современный Jaguar E-Type будут собирать в Швейцарии
Keď všetko pôjde podľa plánu, tak prvé auto by malo byť vyrobené dokonca tohto roku – povedal oficiálny predstaviteľ Classic Factory.


Cena prvého ručne vyrobeného modelu sa bude pohybovať od £640 000
do £850 000
. Cena ostatných áut bude okolo £430 000.

1 komentár:

  1. Výhodou podobných vozů je, že se vás netýká například dekarbonizace a podobné věci. Na druhou stranu... jsou to prostě koncepty. Teda minimálně v tu dobu byly. Dneska už je to zase na nové úrovni. To je jasná věc. Na druhou stranu bych s tím byl ale stejně opatrný a jako pořád k EV automobilům přistupuji s jistou dávkou rezervy.

    OdpovedaťOdstrániť