Honda predstavila hatchback ekonomickej triedy

Honda Brio
Autor: Honda

Japonská spoločnosť Honda oficiálne prezentovala automobil, ktorý bude cenovo najdostupnejší z modelov tejto značky a bude sa predávať  v rozvíjajúcich sa krajinách.

Honda Brio je postavená na báze rovnomerného konceptu, ktorý bol predstavený verejnosti v minulom roku. Dĺžka hatchbacku dosahuje 3610 mm, šírku 1680 mm a výšku 1475 mm. Model je na 290 mm kratší a na 10 mm užší ako kompaktné autíčko do mesta Honda Jazz.

Motorizácia Brio bude nasledovná. Bude dostupný iba 1.2 l benzínový motor i-VTEC s výkonom 90 koní. Podľa oficiálnych údajov od výrobcu motor zodpovedá ekologickej norme EURO 4 a na 100 km kombinovane spotrebuje 5 l paliva. Automobil je možné objednať s 5 stupňovou manuálnou prevodovkou,  ale bude možné dostať auto aj vo verzii bez prevodovky.

V základnej výbave budú dva airbagy, kotúčové brzdy, ABS a EBD.

V Ázií sa ekonomicky hatchback začne predávať za 9400€. Každoročne v Thajsku, Číne a Indii Honda plánuje predať  do 40000 kusov týchto áut. O začiatku predaja v Európe sa zatiaľ neuvažuje.

Honda представила хэтчбек "эконом-класса"

Honda представила хэтчбек "эконом-класса"

1 komentár:

  1. S podobným vozítkem jsme projeli vloni v létě republiku. Vyrazili jsme z Beskyd a cílem byly Karlovy Vary, ale měli jsme na celou cestu 10 dní, takže jsme si to chtěli zpříjemnit různými výlety a rozhodně jsme neměli v plánu ujet víc jak stokilometrů denně. Spali jsme v kempech v super stanu z armádního eshopu... A musím říct, že jsme si to strašně užívali. Nakonec jsme prakticky objeli celou republiku. Cestou tam spodem přes jižní moravu, jižní a západní čechy a zpět horem přes severní a východní čechy. Paráda! :)

    OdpovedaťOdstrániť