2011 Porsche Panamera Turbo S cena sa začína pri 167,076€, z 0 na 100 za 3,6 sekundy

2011 Porsche Panamera Turbo S
Autor: Porsche
Spoločnosť  Porsche pridá do svojho sortimentu Panamery nový model Panamera Turbo S. Ide o viac dverové kupé, ktoré budete môcť oceniť  na jednom z najväčších autosalónov už na ďalší mesiac.

Porsche Panamera Turbo S bude najvýkonnejšou modifikáciou Panamery. Pod kapotou bude mať 4,8L V8 benzínový motor s dvojitým turbom a výkonom 550 koní. Krútiaci moment bude 800 Nm. Z miesta na stovku sa toto auto rozbehne za necelých 4 sekundy a maximálka má byť až na 303 km/h.

Z vonku bude Porsche pôsobiť veľmi športovo, 20 palcové kolesá, zväčšený rázvor zadných kolies, bočné prahy, 4 adaptívne spojlery vzadu. Vo vnútri nájdete dvojfarebnú kožu a veľa športových doplnkov.  

Premiéra sa uskutoční buď na autosalóne v Shanghai, alebo v New Yorku. Oba autosalóny búdu 
na konci apríla. V strednej Európe sa nové Porsche začne predávať v polke leta.

5 komentárov:

  1. Nádherné auto. Nám sa o ňom ale môžeme nechať len zdať. Máme starú Fabiu a ja by som rada nejaké nové auto, ale manžel iné nechce. Kúpil si k nemu nedávno aj vystřelvoací kľúč takže si Fabiu asi chce nechať na stále.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Autíčko je to opravdu nádherné, bezesporu bych si ho chtěl jednou pořídit, ale teď mám v garáži auta spíše pracovní - například dodávku značky Iveco, na které jsem teď měnil ložiska a jezdí jako nová.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. A je toto elektrické auto nebo ne? S manželkou se právě rozhodujeme, jestli již teď jít do elektrického auta, nebo počkat na nějaké dotace, nebo jak se to vůbec vlastně celé vyvine v tomto odvětví. Proč nechceme elektrické auto? p5ijde nám, že je na to slabá síť na nabíjecí stanice pro elektromobily a celkově infrastruktura elektřiny na to není úplně ready. Nebo co si o tom myslíte vy?

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tak takové auto by se mi hodně líbilo. Bohužel kromě vysoké pořizovací ceny musí člověk u takového auta člověk počítat i s velice vysokou provozní cenou. Co vím, tak například opravy jsou u takových aut dost drahé. Nehledě na to, že ani co se autoservisů týče není moc velký výběr, protože těch autorizovaných je málo.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Kdyby před lety 2014 fungovala jednoduchá krypto směnárna jako je dnes na trhu mycoiner, tak bych se také možná s manželem postarala o pohádkové zbohatnutí. Jenže ty kryptoměny se dají obchodovat jen v těch autmatech.. tedy asi do roku 2016, kdy vznikaly hlavní krypto směnárny.

    OdpovedaťOdstrániť