Mercedesu-Benz SLS v AMG upravia krídla, karosériu a cenu

Mercedes SLS AMG
Autor: Mercedes


Športové kupé SLS čoskoro bude mať konkurenciu z vlastných radov. Zhruba o štyri roky profesionálom z AMG sa podarí vypestovať nový “ lietajúci “ sportcar.

Nové auto bude predstavené koncom roka 2015. Už teraz je jasné, že efektné dvere u tejto novinky nebudú, avšak všetky športové vlastnosti budú zachované. “ Momentálne uvažujeme o výrobe auta o triedu nižšie od existujúceho SLS AMG, bez krídlatých dvier, “ – povedal novinárom nemeckého časopisu "Auto, Motor und Sport" vedúci športového oddelenia AMG Ola Kelenius.

Pod kapotu novinky sa plánuje umiestniť V8 Otto s objemom 6.2l. Výkon sa bude pohybovať okolo 457 koní, čo je iba na o 114 koní menej ako má supersport car SLS AMG.
V porovnaní s " krídlatým " konkurentom novinka bude trochu menších rozmerov, bude mať úplne obyčajnú strechu a dvere, ale cena okolo 140000€ určite bude zaujímavejšia. Ako aj u všetkých ostatných áut, ktoré prešli úpravami v AMG, na prenos krútiaceho momentu bude slúžiť sedem stupňová prevodovka. Okrem toho, novinka dostane aj úsporný systém Stop&Start a možnosť riadiť rýchlostný stupeň na volante – informuje focus.de.

Treba povedať, že u seba doma v Nemecku Mercedes-Benz SLS AMG je veľmi populárne. V minulom roku bolo predaných 650 kusov v cene 183260€.

2 komentáre:

  1. Komu by sa takéto auto nepáčilo. :) Kamarát si teraz tiež kúpil Mercedes. Šetril naňho pekne dlho, ale je to super auto. Teda až na jednu takú drobnosť. Menu je celé v nemčine a nejde to nijako zmeniť. Vraj by sa tam jedine musel nejako zložito nahrať slovenský preklad.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A můžu se zeptat jakého Mercedesa má? Právě známý si teď koupil starší CLK (tuším kolem roku 2000) a docela jsem byl překvapený jak je to auto na tu dobu luxusně udělané. Hlavně teda ty sedadla, to je fakt paráda. O tom si v mé Octavii můžu nechat jen zdát.

      Odstrániť