Mercedes vyrobí mini kópiu CLS

Trh s viac dvernými  kúpe očakáva prírastok. Podľa informácii z vnútra automobilky Mercedes-Benz, padlo rozhodnutie vyrobiť mladšieho brata triedy CLS.

Nové viacdverne kúpe ma byť postavene na podvozku s predným náhonom  MFA, ktorá bude základom aj pre ďalšiu generáciu triedy A á triedy B. Vonkajší vzhľad  auta sa zhoduje s vzhľadom CLS v spojení s konceptom F800.
Auto plne nahradí prednedávnom stiahnutý z výroby model CLC. Podľa aktuálnych informácii poháňať tento voz búdu benzínové 1,6 a 1,8. Dieselová verzia bude s 1,6 od Renaultu. Ako top motorizácia sa do auta bude dávať benzínový 2.0 s výkonom 200 koni alebo diesel 2.2 s výkonom 170 koni. Krútiaci moment sa bude posúvať na prednú nápravu cez 6-stupňovu manuálnu, alebo 7-stupňuvu automatickú prevodovku s dvoma spojkami. Len pre napomenutie, novy podvozok MFA dovoľuje montovať do auta aj hybridný pohon, preto nie je vylúčene, že výrobca bude ponúkať aj tento variant pohonu.
Očakáva sa, že premiéra nového kúpe bude uskutočnená v najbližších dvoch rokoch ako show car a prvé sériové vozidlo môže byť vyrobene už v 2014.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára