Testy BMW i8 nezostali nepovšimnuté

Тесты купе BMW i8 не остались незамеченными
Prešlo iba dva dni od publikácie na internete prvých snimkov z testovaného prototypa hatchback i3, v sieti sa objavili špionážne fotografie druhého auta z písmenom "i" v názve. Tento krát ide o športové kupé i8.

BMW i8 bolo po prvý krát verejnosti predstavené vo Frankfurte v roku 2009 ako kupé s technológiu Vision EfficientDynamics. Na rozdiel od show caru, ktoré malo dieselový motor a dva elektromotory má nové BMW i8 benzínový motor s objemom 1,5l a elektromotor s výkonom 170 koní.
Aby sa znížila hmotnosť auta s batériami v Bavorsku padlo rozhodnutie postaviť plastovo uhlíkovú karosériu na hliníkovom podvozku.
Očakáva sa, že hybridne kupé bude mať identické dynamické vlastnosti ako BMW M3. To znamená, že na prvú stovku zrýchli za 4,8s, maximálna rýchlosť bude 250 km/h. BMW i8 sa neplánuje uchádzať na post najrýchlejšieho auta tejto značky, ale čo sa týka dynamiky a spotreby paliva nemá toto auto konkurenciu. Na 100 km spotrebuje tento voz 4l paliva a únik CO2  do ovzdušia bude iba 99 g/km.
Auto sa začne predávať v roku 2013 a cena sa bude pohybovať okolo 175000€. 
Тесты купе BMW i8 не остались незамеченными 


Тесты купе BMW i8 не остались незамеченными


Тесты купе BMW i8 не остались незамеченными

3 komentáre:

  1. Líbí se mi, kam se i8 postupem času dostali. Pamatuju si, když s tím BMW poprvé přišlo jako s konceptem s tím, že řešili hodně ekologii a přemýšleli o tom, jestli auto bude mít vůbec klimatizaci a další prvky. Nakonec to dopadlo dobře, za mě i8 jedna z TOP řad BMW vůbec.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Na porovnání takhle rychlých auťáků bych vám určitě doporučila zapůjčení tesly. Uvidíte svět zase z jiné strany a rozhodně se vám to bude líbit. Vždyť jenom a představa že téměř za dvě vteřiny uděláte sto kilometrů v hodině je naprosto neskutečná. Já jsem v Tesle jela a je to životní zážitek.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pre BMW mám slabosť. Tiež by som niekedy nejaké chcela. Kamarát si nedávno kúpil jedno staršie, rok výroby tuším 2003. Je to ale super auto. Chce si ho ale vraj trochu potuniť. Už má do auta tu odtiaľ objednaný nový audiosystém spoločne s rádiom a vraj chce niečo investovať aj do odhlučnenia auta.

    OdpovedaťOdstrániť