Porsche začalo predávať hybridný sportcar

Porsche 918
Autor: Porsche

Výrobca športových aut Porsche začal s predajom hybridného supercara 918 Spyder – kabriolet otvoreným vrchom a bez bočných okien.

Celková hodnota investícií v tento projekt bola 150 mil. €. Prvé auto sa dostane k majiteľovi v 2013, ale objednávky sa začali prijímať už dnes. Celkový počet vyrobených áut bude 918.


S pohľadu vonkajšieho vzhľadu sa nové auto bude odlišovať od svojich predchodcov futuristickým vzhľadom a obrovskými kolesami. Pohonom  nového svalovca bude benzínový motor s výkonom 500 koní a dva elektromotory, sumárny výkon auta bude 718 koní. Na prvú stovku sa toto auto dokáže rozbehnúť za 3,1 sekundy a maximálka bude 318 km/h.

Na elektrickom pohone auto je schopné prejsť 25 km. Kombinovaná spotreba bude 3,1 l na stovku a do ovzdušia unikne 70g/km CO2. Nabitie batérie bude trvať okolo 7 hodín. Cena tohto sportcara sa približuje k 645000€.


Porsche начинает продажи новой флагманской модели


1 komentár:

  1. Jako proč ne. Někdy bych se chtěl podívat do výrobní haly, která se na vývoj a design podobných vozů zaměřuje. Pro mě jakožto pro fanouška automobility obecně by to byl fakt velký zážitek. Ale všichni tak nějak víme, že podobná tajemství si automobilky moc dobře střeží. :) Takže se tam nejspíš nedostanu. :)

    OdpovedaťOdstrániť