Kia plánuje vyrobiť súpera pre Golf GTI

Kia cee'd 2010

Su Nam Li, riaditeľ oddelenia pre medzinárodný marketing spoločnosti Kia, oficiálne potvrdil to, že automobilka plánuje vyrobiť športový hatchback, hlavným súperom ktorého na Európskom trhu  bude legendárny Volkswagen Golf GTI.

Všetky informácie o novinke sú pochopiteľne utajené. Neoficiálne sa však hovorí o tom, že nový súper Golfa bude postavený na platforme trojdverovej Kia ceed novej generácie. Na pohon novinky bude slúžiť 2.0l turbo motor Theta II, ktorý sa momentálne používa v severoamerickej Optime. Špeciálne pre tento hatchback, inžinieri upravia motor s výkonom 274 koní na 220-230 koní.

Podľa výrobcu športový ceed sa bude odlišovať od štandardného trojdverového ceedu agresívnejším vonkajším vzhľadom, tvrdším podvozkom a športovým interiérom.  
                          

6 komentárov:

  1. Nějaký takový pěkný větší auťák by se mi rozhodně líbil - jednak se nemusíte stydět v něm jezdit po městě, není ani tak obrovský, takže se dá v klidu zaparkovat, ale je možné v něm odvézt nějaký materiál na zahradu. Například minulý měsíc jsem vezl nové mulčovací textilie z https://www.agrotex.cz/katalog/cz/zbozi-2/agrotextilie/mulcovaci-netkane-textilie a to byl v malém autě zápřah.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Lišák Pedromája 26, 2021

    Nemám problém. Ideální velikost. Žádná nákupní taška na kolečkách. Ještě by se do výbavy hodila full HD kamera do auta a byl bych spokojený. Škoda, že Kie do aut kamery nemontují defaultně. Protože když si tam chcete pak dát svojí, tak je to o rozebrání celého obložení a přetahání kabelů. Strašná škoda času.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Osobně si myslím, že soupeř pro Golfa se jen tak rychle nenajde. I když na druhou stranu, VW šlo teď hodně do pozadí a KIA naopak vyrostla. Teď jsem nedávno viděl jednu s hodně pěkným interiérem. Až jsem si říkal, že je škoda, že ta auta zvenku nejsou tak hezká a dělají dojem klasického rodinného kombika. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Na jednu stranu bych to KIE přál, ale doposud se jí to nepovedlo, tak v tom nějak nedoufám, že by se to mělo změnit. VW je v tomhle díky koncernu hodně vepředu. Může si to zkrátka dovolit. Teď začíná i využívat internet věcí, další velký tahák pro řidiče-hračičky. KIA by měla zůstat u klasických rodinných vozů a jakž takž konkurovat Škodovce. To jí jde nejlépe. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. No nevím, já bych stejně asi raději než Kiu volila toho Golfa. Myslím si, že zrovna u Volkswagenů je obrovská výhoda v tom, že se dají u nás celkem snadno sehnat originální náhradní díly. Netuším jak je na tom Kia, ale myslím si, že tam ta dostupnost bude o něco horší. Navíc je mi ta značka prostě méně sympatická.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Taky jsem toho názoru, že Golf je prostě Golf. Já si například těsně po revoluci koupil jedničkového a ten tu se mnou byl opravdu dlouho. Už to vypadalo, že tu se mnou bude na věky, ale pak to s ním šlo rychle z kopce. Co se tedy dalo ještě prodat na součástky, to jsem prodal a o zbytek auta se postaral kovošrot Plzeň.

    OdpovedaťOdstrániť