Astra s balíkom ecoFLEX

Astra s ecoFLEX
Spoločnosť Opel avízovala príchod na trh novej modifikácie Astry s balíkom ecoFLEX. Novinka zaujme klientov tejto značky, ktorí hľadajú kompromis medzi dynamikou a ekonómiou.

Odteraz je balík ecoFLEX dostupný pre model Opel Astra s 2.0l dieselovým motorom s výkonom 160 koní a šesťstupňovou manuálnou prevodovkou. S novým balíkom súčasťou ktorého je technológia Stop&Start, hatchback Astra v kombinovanej prevádzke  spotrebuje o 0,4l paliva menej  ako automobil s rovnakým motorom, ale bez tejto technológie. Ten má priemernú spotrebu 5,1l na 100 km. Úroveň CO2 klesla zo 129g/km na 119g/km. Universal Opel Astra Sports Tourer  s balíkom ecoFLEX sa tiež stal úspornejším, znížil svoju spotrebu o 0,4l na 100 km, takže teraz má kombinovanú spotrebu 4,7l na stovku. Rovnako došlo k zníženiu produkcie CO2, zo 134 g/km je pokles na 124 g/km.

Balík ecoFLEX ďalej obsahuje technológiu s názvom CleanTech Combustion Technology, ktorá zabezpečuje čistejšie spaľovanie paliva a znižuje hlučnosť motora. Ďalšou časťou je  aktívna, predná, vzduchová záclona, ktorá sa pri vyšších rýchlostiach automaticky zatvára a tým zlepšuje celkovú aerodynamiku vozidla. Od štandardnej Astry sa Astra s balíkom ecoFLEX ešte odlišuje počtom aerodynamických panelov na spodnej časti auta a špeciálneho indikátora, ktorý napovie kedy je ten správny moment na zaradenie iného rýchlostného stupňa z hľadiska šetrenia paliva.

V Nemecku cena 160 koňovej Astry s balíkom ecoFLEX bude iba o 300€ vyššia od modeli bez tohto balíka.

5 komentárov:

  1. Ahoj, přesně tohle auto bych si jednou strašně přála! <3 Teď mám také opela, ale starší model. Jsem s ním spokojená, jen bych prostě chtěla nějakou změnu... :D Teď jsem třeba do svého současného auta koupila nové pneumatiky a hned jsem měla lepší pocit, jako bych řídila něco nového! :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zdravím. Měl bych takový dotaz. Mám velice podobnou Astru a už nějakou dobu na ni sháním nosič kol na tažné zařízení. Nemá s tím někdo zkušenost? Díval jsem se po různých stránkách, ale vůbec se v tom nevyznám a nevím podle jakých parametrů se mám orientovat. Budu velice rád za každou radu. Děkuji. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Astru jsme taky měli, ale mnohem starší. Ta naše ještě nevypadala takto moderně. Je ale pravda, že nám to auto vydrželo pěkně dlouho. Bohužel časem se naše nároky na rodinné auto dost změnily, tak se o ni musel postarat tento výkup aut Praha. Místo ní jsme si ale zase koupili Opela, jen mnohem většího.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Astru som mal kedysi dávno. Potom som ju predal svojmu kamarátovi a ten s ňou jazdí ešte dnes. Veľa do nej investoval a myslím si, že mu pár rokov ešte vydrží. Dosť investoval napríklad do audiosystému. Ten pôvodný bol strašný, ale ten nový, ktorý zohnal tu, ten hrá skutočne perfektne. Mal som možnosť počuť na vlastné uši. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Super, Opely mám celkem rád. Myslím si, že u nás je velká výhoda v tom, že jich u nás jezdí relativně hodně a i náhradní díly jsou celkem dostupné. Kamarád má dnes už poměrně starou Astru a co říkal, tak třeba přes https://www.intercars.cz/ stále není problém sehnat původní originální díly, což je podle mě super.

    OdpovedaťOdstrániť