Americký šporťák od Chrysleru

Chrysler 300C 

Severoamerický koncern Chrysler doteraz nezverejnil informáciu o tom, ako sa bude reprezentovať 20. apríla na medzinárodnom autosalóne v New Yorku. Novinárom sa však podarilo zistiť, že automobilka má v pláne predstaviť športovú verziu sedana 300C, ktorý práve teraz ukončuje záverečné testy na cestách USA.

Tento týždeň  sa dokonca objavili prvé fotky prototypa 300C SRT8, na ktorých je auto odfotené už bez maskovania. Športová verzia 300C má modernizovaný predný blatník, inú prednú mriežku, ktorá pripomína sieťku, žiadny spojler a okrúhle koncovky na výfuku veľkého priemeru a nakoniec úplne nové osem lúčové elektróny. Vo vnútri má auto veľa dekoratívnych doplnkov vo farbe uhlíka, kožený volant s ovládaním päťstupňovej automatickej prevodovky a pedály z nehrdzavejúcej ocele.

Chrysler 300C SRT8 sa bude vyrábať s benzínovým V8 motorom Hemi s objemom 6.4l, ktorý sa používa aj v Dodge Charger SRT8. Výkon tohto motora je 465 koní a krútiaci moment 627Nm. Podľa oficiálnych informácií, akcelerácia na stovku bude trvať 5 sekúnd a maximálna rýchlosť bude elektronicky obmedzená na 250km/h.

Obyčajný model Crysler 300C druhej generácie sa v daný moment vyrába v štyroch rôznych variantach. Motorizácia pozostáva z dvoch agregátov. Zákazníci si môžu vybrať 3.6l V6 benzínový motor s výkonom 292 koní a krútiacim momentom 353Nm, alebo V8 motor Hemi s objemom 5.7l a výkonom 363 koní.

Len pre zaujímavosť najlacnejšia verzia pre severoamerických zákazníkov stojí 27,995 dolárov.




Pridat.eu

3 komentáre:

  1. Synovi jsem slíbil projížďku v novém Chrysleru. Mám ho už sehnaného, kde by se dal půjčit. No... Není to ten nejnovější, ale takový ten, ze kterého už má trochu zážitek. Ale musí udělat přijímačky. Ale tak je vidět, že ho to docela motivuje. Přeci jen má auta rád. Dokonce si sám řekl o přípravný kurz k přijímačkám. :)) Jsou to mimochodem přijímačky na automobilní školu.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak takovouhle károu bych si dokázal představit projet celou Evropu jen s malým zavazadlem a přítelkyní, to by byla nádhera :-) Pevně věřím, že se to tady s tím koronavirem po dlouhé době ustálí a my budeme moct vyrazit někam na turistické výlety - oblečení na to máme skvělé, tak s chutí do toho!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tyjo, tak ten vypadá skvěle. S Chryslerem mám hodně dobré zkušenosti. Také jsem jednoho měl. Bohužel se mi ho ale podařilo před dvěma lety zrušit. Oprava už by se moc nevyplatila, což byla dost škoda. Nezbylo mi tedy nic jiného, než prodej auta na náhradní díly. Ještě jsem za něj dostal docela dobré peníze.

    OdpovedaťOdstrániť