BMW predstavil oficiálne fotografie nového sedana M5

2011 BMW M5
Bavorský koncern BMW operatívne zareagoval na prvé fotky novej generácie sedana  M5 , ktoré sa objavili na internete a pridal na internet aj svoje fotky. Urobil tak dva týždne pred oficiálnou premiérou, ktorá sa bude konať v Shanghai.

Vonkajší vzhľad novej M5 je typický pre auta tejto značky. Vpredu je športový nárazník, nad ním sú masívne zberače vzduchu. Vzadu je umiestnený nový nárazník s integrovanými výfukovými potrubiami, difuzér a málo viditeľný spojler na vrchu kufrových dverí. Fotky interiéru výrobca neuverejnil, ale na "špiónskych" fotografiách je vidieť, že rozdiel medzi obyčajnou päťkou a M5 sú napríklad v tom, že na volante M5 bude umiestnený veľký nadpis "M" , modernejšia rýchlostná páka, športové sedadlá aj palubná doska dostala športovejšiu úpravu a tým aj celkom iný vzhľad od bežnej päťky.

BMW už potvrdilo, že nová M5 bude mať pod kapotou benzínový motor s objemom 4.4l V8 s dvoma turbínami. Na aký výkon bude nastavený tento agregát v BMW zatiaľ neupresnili. Vie sa však, že tento motor je schopný vyprodukovať výkon 555 koní a krútiaci moment 680 Nm. V porovnaní so staršou  507 koňovou M5 bude nová M5 nielen výkonnejšia, ale má byť aj na 25% úspornejšia, tejto úspore má dopomôcť  technológia Stop&Start, ktorá automaticky vypína motor počas krátkych prestávok.

Od štandardnej päťky sa M-ko bude odlišovať aj lepším perovaním, výkonnejšími brzdami novým aktívnym diferenciálom a 20“ kolesami s nízkoprofilovou gumou.


V Shanghai BMW predstaví koncept a sériové vozidlo, ktoré bude na 99% zhodne s konceptom bude mať debut vo Frankfurte.



 

5 komentárov:

  1. Právě podobné BMW bych si velice přál. Jediná věc, která mě od toho ale odrazuje je nákladnost případného servisu. Nehledě na to, že žádný autorizovaný autoservis BMW nikde tady v okolí bohužel nemám, takže bych s ním musel jezdit kdo ví jak daleko. A nějakému soukromníkovi bych takové auto určitě nesvěřil.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nedávno som mal jedno BMW požičané. Bolo to veľmi fajn auto, ale jedna vec ma naozaj štvala. Neviem veľmi anglicky a celé menu bolo len v angličtine. Skúšal som hľadať nejaké nastavenia jazyka, ale bohužiaľ žiadny slovenský preklad som tam nenašiel. Možno je to ale dobre, aspoň som sa tak nemohol v ničom hrabať.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Neříkám, že by se mi nelíbilo mít BMW. Na druhou stranu ale když vidím jací v nich jezdí často bezohlední řidiči, tak si říkám, že to asi není úplně značka pro mě. Nedávno jsem jednoho takového potkal na dálnici. Dopravní značky upravující rychlost mu evidentně vůbec nic neříkaly a i v omezení si bez problému jel snad 150.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Měli jsme dodávku BMW a byla nejspolehlivější co jsme měli za posledních několik let. Vždy se nám do ní vešlo všechno, co bylo potřeba, a tak se manžel rozhodl ji pronajímat. Bohužel zrovna, když měl nejvíce zakázek musela naše dodávka do servisu. Aby nepřišel o zákazníky pomohla mu půjčovna dodávek, kde si vybral dodávku a na pár dní ji využil.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. S manželem jsme měli auto od značky BMW několik let, se kterým se nám velice dobře jezdilo. Nedávno nám ale už vypovědělo službu, takže se manžel rozhodl pro koupi ojetého v autobazaru. Vybral tam Škodu Octavia, která byla ve výborném technickém stavu a jen po jednom majiteli, který s ní moc nejezdil. Navíc jsem si na ní pořídili chytrá zrcátka, která manžel koupil zde.

    OdpovedaťOdstrániť